La síndrome del llapis vermell
Resum
Aquest article és una revisió dels estàndards de qualitat en traducció i una proposta per a la formació dels estudiants des d'una perspectiva històrica. Les opinions i suggeriments en aquest article no són els resultats de qualsevol investigació empírica i només provenen de l'àmplia experiència de treball de l'autor com a professional i professor universitari..
Paraules clau
qualitat, gestió de qualitat, qualitat de la traducció, estàndards de qualitat en traducció, llistes de comprovació, KPIReferències
ASTM International (2014). F 2575 – 14 Standard Guide for Quality Assurance in Translation
Baker, M. (1998). “Quality of translation”, Encyclopedia of Translation Studies. Routledge
Carnegie Mellon University Software Engineering Institute (2010). CMMI for Services. Version 1.3.
Drucker, P. (1993). Innovation and Entrepreneurship. Collins
Drugan, J. (2013). Quality in Professional Translation. Bloomsbury Academic. 2013
Edwards Deming, W. (1964). Statistical Adjustment of Data. Dover
European Committee for Standardization (2006). EN 15038:2006 Translation services – Service requirements
Gawande, A. (2009). The Checklist Manifesto. Metropolitan Books
House, J. (1997). Translation quality assessment: A model revisited. Gunter Narr
Hubbard, D. W. (2014). How to Measure Anything. Wiley
International Organization for Standardization (2005). ISO 9000:2005 Quality management systems - Fundamentals and vocabulary
International Organization for Standardization (2012). ISO/TS 11669:2012 Translation projects — General guidance
International Organization for Standardization (2014). ISO/FDIS 17100 Translation Services — Requirements for translation services (draft for publishing)
Juran, J. M. (2004). Architect of Quality: The Autobiography of Dr. Joseph M. Juran. McGrawHill
Mossop, B. (2007). Editing and Revising for Translators (Translation Practices Explained). St. Jerome Publishing
Publicades
Descàrregues
Drets d'autor (c) 2014 Luigi Muzii

Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement 4.0.