Sobre la revista
FOCUS I ABAST
La Revista Tradumàtica va néixer l’any 2001 en la confluència de tots els sabers relacionats amb la traducció i les tecnologies. La revista té la vocació de ser un agregador de coneixements experts, més enllà dels enfocaments estrictament tècnics o científics o dels interessos comercials, i aspira a filtrar i decantar la informació per oferir una panoràmica global. La revista compta amb tres seccions. La secció Tradumàtica oberta, que acull tots aquells articles de recerca sobre qualsevol aspecte relacionat amb la investigació en tecnologies de la traducció. La secció Tradumàtica dossier, d’orientació monogràfica, fa de cada número l’equivalent a un manual sobre un tema específic. I la secció Tradumàtica breu, pensada per a una immediata publicació d’articles breus sobre resultats preliminars, plantejament de projectes, apunts metodològics, etc. Els articles es publiquen en forma de pre-print de seguida que superen el procés de revisió, i en format definitiu quan es tanca el número anual.
PROCÉS D'AVALUACIÓ D'EXPERTS O D'EXPERTES
Els originals rebuts per la revista han de passar com a mínim per un circuit doble de revisió. Els revisors i les revisores són seleccionats entre la llista d'experts dels àmbits relacionats amb els temes dels originals.
FREQÜÈNCIA DE PUBLICACIÓ
La freqüència és anual i els números es publiquen el mes de desembre. Els articles es publiquen en forma de pre-print de seguida que superen el procés de revisió, i en format definitiu quan es tanca el número anual.
POLÍTICA DE CONSERVACIÓ
Els articles publicats a la revista es conserven al lloc web de la Revista Tradumàtica així com al repositori de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Dipòsit Digital de Documents.
POLÍTICA D’ACCÉS OBERT
Aquesta revista proveeix accés lliure i immediat al seu contingut sota el principi de posar la investigació a disposició del públic de manera gratuïta per afavorir un major intercanvi de coneixement global. Els usuaris i les usuàries poden llegir, descarregar, distribuir, imprimir, buscar, reproduir parcialment o fer un enllaç als textos sense demanar permís previ a l’editor o editora o a l’autor o autora.
TAXES DE PUBLICACIÓ
Atès que els costos de publicació de la revista Tradumàtica estan coberts pel pressupost interns de la universitat editora (UAB), els autors i les autores no han de pagar cap taxa per a l'edició de l'article (article-processing charges, APC). Per això la revista no té cap política per subvencionar articles (waivers).