Progrés tecnològic, desocupació i renda bàsica universal

Entrevista amb el transhumanista democràtic James Hughes

Autors/ores

Resum

A mesura que el món de la tecnologia es creua cada vegada més amb la humanitat, un nom destaca com a guia en aquest territori complex i sempre canviant: James Hughes. En aquesta entrevista vam tenir l'oportunitat no sols de conèixer millor el pensament i l'experiència de l'autor, sinó també d'explorar les perspectives que aporta sobre el futur tecnològic.

Biografies de l'autor/a

Murilo Vilaça, Fundação Oswaldo Cruz

Investigador de la Fundació Oswaldo Cruz. Doctor en Filosofía (UFRJ/Brasil). Cap del Grup de Recerca Filosòfica sobre Transhumanisme i Biomillora Humana – ​​GIFT-H+ (Fiocruz/CNPq). Els seus interessos de recerca són les noves tecnologies/tecnologies convergents, la millora humana i el transhumanisme. Ha fet entrevistes amb investigadors destacats: Anders Sandberg, Allen Buchanan, John Danaher, James Hughes, Luciano Floridi i Nicholas Agar. Ha publicat en revistes y esdeveniments. En col·laboracions, ha realitzat i està organitzant alguns esdeveniments: CONFERÈNCIES GIFT-H+; Simposi de Millora Humana; 1st International Symposium on Applied Philosophy (ISoAP): Conferències d'Allen Buchanan; International Seminar on Human Genomic Enhancement and Public Health: A Collectivist Public Health Framework, conferències de Tess Johnson; Panel “Theories of Justice Applied to Human Enhancement” – MANCEPT 2023 (11-13 de setembre/2023); Panel sobre interfície cervell-màquina: conferències d'Andrea Lavazza, James Hughes i Veljko Dubljevic (27 d'octubre/2023); 2nd ISoAP: Conferències de John Danaher (7-10 de novembre/2023). Becari FAPERJ (E26-201.377/2021) i CNPQ (421523/2022-0).

Jon Rueda Etxebarria, Universidad de Granada

Jon Rueda Etxebarria ha cursat el doctorat de Filosofía a la Universitat de Granada gràcies a un contracte La Caixa INPhINIT Retaining. També ha completat estades de recerca a la Universitat d’Oxford, la Universitat d’Utrecht i la Universitat de Califòrnia a San Diego (amb un contracte Fulbright). La majoria de les seves publicacions se centren en diversos temes de la bioètica, la filosofia i l’ètica de la tecnologia, l’ètica de la salut pública o la millora humana. Aquestes publicacions poden consultar-se a la seva pàgina web: https://jonrueda.wordpress.com/

Publicades

19-03-2024

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.