Estudi paleodontològic de les restes humanes del jaciment de Forat de Conqueta (Santa Linya, Lleida)

Autors/ores

  • Eduardo Chimenos-Küstner Prof. titular de Medicina bucal. Facultat d’Odontologia, Universitat de Barcelona. Campus Universitari de Bellvitge. Feixa Llarga, s/n. 08907 L’Hospitalet de Llobregat (BCN).
  • Rui Albuquerque Academic Clinical Lecturer. College of Medical & Dental Sciences. The School of Dentistry. University of Birmingham. United Kingdom. DDS, MS, Phd.
  • Romao Esteves Odontòleg, Màster de Medicina Bucal. Facultat d'Odontologia, Universitat de Barcelona
  • Elena García Guixé Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueologic de la Prehistòria (CEPAP-UAB), Facultat de Lletres - Edifici B. Universitat Autònoma de Barcelona 08193 Bellaterra (Barcelona).

Resum

L’estudi ha estat realitzat sobre restes dentals recuperades al jaciment de Forat de Conqueta. La majoria de les dents s’han trobat aïllades, fora del suport ossi, la qual cosa n’ha dificultat la identificació i l’estudi. Entre els objectius de l’estudi paleodontològic, volem destacar la determinació d’un nombre mínim i màxim d’individus a partir de les restes. L’estudi ha estat molt limitat a causa de la tipologia funerària (enterrament col·lectiu en cova) i del ritual d’enterrament (cremació parcial). El resultats provisionals assenyalen que el nombre mínim d’individus representats per la mostra estudiada és de 41 i que, d’aquests, fins a sis individus podrien pertànyer a un grup d’edat infantil o juvenil.

Paraules clau

estudi paleodontòlogic, restes humanes, dents, nombre mínim d’individus, Forat de Conqueta

Publicades

09-09-2009

Descàrregues