Imaginació emocional i les nostres respostes a la ficció

Autors/ores

  • Fabian Dorsch Swiss National Science Foundation

Resum

L'objectiu d'aquest article és el de presentar el desacord entre Moran i Walton respecte a la naturalesa de les nostres respostes afectives a la ficció i defensar un punt de vista sobre el tema que s'oposa a la perspectiva de Moran i millora la de Walton . Moran considera que les respostes afectives basades en la imaginació són instàncies d'emocions genuïnes i les tracta com episodis amb una actitud emocional cap als seus continguts . Argument en contra de l'existència de tals actituds i defenso que l'element afectiu d'aquests respostes hauria de ser considerat més aviat com a part del que s'imagina . En aquest sentit , segueixo a Walton i també estic d' acord amb ell en que les nostres respostes afectives a la ficció no són, en conseqüència , instàncies d'emocions reals . De totes maneres , això dóna lloc al desafiament de ser més específic sobre la naturalesa de les nostres respostes i explicar com poden implicar encara un element afectiu fenomenològicament rellevant ,atès que imaginar proposicionalmente que un sent una certa emoció queda exclòs perquè es pot dur a terme d'una manera desapassionat . La resposta - ja suggerida , però no explicitada correctament per part de Walton - és de respondre afectivament a un determinat element fictici consisteix a representar imaginativament l'experiència d'un sentiment emocional cap a ell . La idea central és que la mateixa representació conscient i imaginativa del caràcter afectiu d'una instància d'emoció genuïna comporta el corresponent element afectiu fenomenològicament rellevant , tot i no instanciarlo .

Paraules clau

imaginar / imaginació, ficció, emoció, estats afectius, art representatiu, Kendall Walton, Richard Moran, imaginació experiencial, imaginació emocional, imaginació proposicional.

Publicades

2011-01-07

Com citar

Dorsch, F. (2011). Imaginació emocional i les nostres respostes a la ficció. Enrahonar. An International Journal of Theoretical and Practical Reason, 46, 153–176. https://doi.org/10.5565/rev/enrahonar/v46n0.197

Descàrregues