Introducció

Autors/ores

Resum

   

Referències

ENGELS, Jens-Ivo, “De lo antiguo a lo nuevo. Historia de la corrupción política en Europa. Estado de la cuestión y debates actuales de investigación”, en RIQUER, Borja DE, y otros (dirs.), La corrupción en la España contemporánea, Madrid, Marcial Pons, 2018.

ENGELS, Jens-Ivo, “La ‘modernidad’ de la corrupción”, en PEÑA GUERRERO, Mª Antonia, y BONAUDO, (dirs.), Historia cultural de la corrupción política. Prácticas, escenarios y representaciones contemporáneas, Rosario, Prohistoria Ediciones, 2019.

ENGELS, Jens-Ivo, “La nueva historia de la corrupción. Algunas reflexiones sobre la historiografía de la corrupción política en los siglos XIX y XX”, Ayer, 115 (2019), https://doi.org/10.55509/ayer/115-2019-02.

LAPUENTE, Víctor (coord.), La corrupción en España. Un paseo por el lado oscuro de la democracia y el gobierno, Madrid, Alianza, 2016.

RUBÍ, Gemma, y MONIER, Frédéric, “Presentación. Los sermones y los favores”, Ayer, 115 (2019), https://doi.org/10.55509/ayer/115-2019-01.

Biografies de l'autor/a

María Asunción Díaz Zamorano, Universidad de Huelva

Mª Asunción Díaz Zamorano (madiaz@dhis1.uhu.es). Doctora per la Universitat de Huelva (1997) i Professora Titular d'Història de l'Art en la Universitat de Huelva. Investigadora Principal del projecte de R+D+i "Pràctiques, escenaris i representacions de la corrupció pública a Espanya i Amèrica Llatina, segles XIX i XX (PID2020-119433RB-I00) i del Grup de Recerca "Història de l'Art i Patrimoni" de la Junta d'Andalusia (HUM -591). Membre del Centre de Recerca en Patrimoni Històric, Cultural i Natural de la Universitat de Huelva. La seva trajectòria investigadora ha girat entorn dels estudis sobre arquitectura i urbanisme contemporanis, conservació i restauració de monuments, festes i arquitectura efímera, espais públics a la ciutat contemporània i història del pensament urbà en el segle XX. Actualment investiga sobre el fenomen de la corrupció urbanística i la representació de la corrupció en la cultura visual, des d'una perspectiva comparada. Així mateix, desenvolupa una línia de treball emmarcada en els més recents corrents de la Història Pública i Digital, centrada en l'ús de la imatge com a document històric, recurs didàctic i element d'interpretació patrimonial (http://www.vistoynovisto.org/). La seva producció completa pot consultar-se a través dels següents enllaços en les plataformes Academia.eduDialnet.es.

Stephan Ruderer

Stephan Ruderer és professor assistent de l'Institut d'Història de la Pontifícia Universitat Catòlica, Xile. Va fer el seu doctorat en la Universitat de Heidelberg, Alemanya, i va ser investigador principal en la Universitat Münster, Alemanya, entre 2008 i 2019, entre altres al Clúster d'Excel·lència “Religió i Política”. Treballa sobre el rol de l'Església catòlica a Xile i l'Argentina abans i durant les últimes dictadures, sobre les polítiques de memòria i del passat a Xile i sobre la corrupció política en el Con Sud.

Publicades

28-09-2023

Descàrregues