Perifèria 17(2)

Autores/as

  • Consell Editorial

Resumen

A cada número de Perifèria el Projecte Entrevistes ens ha aportat un diàleg amb antropòlegs/es referencials. Aquest nou número ens ofereix l'oportunitat d'apropar-nos a Lluís Mallart Guimerà el qual, sens dubte, és una referència per a qualsevol investigador / a que vulgui dirigir la seva mirada cap a l'Àfrica. La seva entrevista coincideix amb una nova edició en castellà (La danza para los espíritus) d'un dels seus treballs emblemàtics La dansa als esperits. Itinerari iniciàtic d'un medecinaire africà (1983).

Així mateix, els articles d'aquest número són il·lustratius de dos focus d'interès, que es reflecteixen amb força en les investigacions dels programes actuals de Màster i Doctorat.


D'una banda, el recurs a metodologies participatives que afavoreixin un paper actiu als mateixos individus, objectes dels nostres estudis. Els treballs de Francesco B. Bondanini i Jonatan Kurzwelly ens mostren la seva experiència en oferir la càmera a les persones que van ser protagonistes del seu treball de camp.


D'altra banda, l'interès per analitzar una combinació que marca els processos polítics: poder, tecnologia i conflictes. Una mostra d'això és el treball de Francisco Adolfo García Jerez. És cert que aquests dos focus d'interès no són nous en l'àmbit de l'antropologia. Però, sens dubte, són cada vegada més ineludibles.


Comitè Editorial
Revista Perifèria
http://revistes.uab.cat/periferia

Publicado

27-12-2012

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.