Trameses

Necessiteu Vés a l’inici de sessió o Registrar per fer una tramesa.

Llista de verificació per preparar trameses

Com a part del procés de la tramesa, els autors/ores han de verificar que compleixen totes les condicions següents. En cas que no se segueixin aquestes instruccions, les trameses es podran retornar als autors/ores.
  • El envío no ha sido publicado previamente ni se ha sometido a consideración por ninguna otra revista (o se ha proporcionado una explicación al respecto en los Comentarios al editor/a).
  • Siempre que sea posible, se proporcionan direcciones URL para las referencias.
  • El texto tiene interlineado sencillo; 12 puntos de tamaño de fuente; se utiliza cursiva en lugar de subrayado (excepto en las direcciones URL); y todas las ilustraciones, figuras y tablas se encuentran colocadas en los lugares del texto apropiados, en vez de al final.
  • El texto se adhiere a los requisitos estilísticos y bibliográficos resumidos en las Directrices del autor/a, que aparecen en Acerca de la revista.

Directrius per a l’autor/a

Els autors dels manuscrits han de garantir que el treball lliurat al Journal of Human Security and Global Law és original i no conté fragments d’obres d’altres autors ni fragments de treballs propis publicats anteriorment. A més, els autors han de confirmar la veracitat de la dada, és a dir, que la dada empírica no ha estat alterada per confirmar la hipòtesi.

Els autors es comprometen a assegurar que els materials consultats són els més actuals i pertinents dins de l’àmbit en què s’ha dut a terme la recerca, i que han tingut en compte tots els diferents corrents de pensament que hi ha.

En l’autoria del treball, els autors han de garantir que hi han inclòs totes les persones que han fet una contribució científica significativa i intel·lectual en la conceptualització i la planificació del treball, alhora que han participat en la interpretació dels resultats i la redacció de l’article. Tanmateix, els autors han d’estar jeràrquicament organitzats d’acord amb el seu nivell de responsabilitat i els seus rols.

Tots els autors accepten la responsabilitat del que han escrit.

Directrius

  1. Els treballs s’enviaran en format Microsoft Word (doc) a través del lloc web de la revista. No s’acceptarà cap altre mitjà d’enviament ni es mantindrà correspondència sobre els originals no enviats a través del portal o altres formats. Abans de l’enviament del treball, l’autor s’ha de registrar al lloc web de la revista per tal de mantenir comunicació amb l’equip de redacció.
    1.1. Al sumari, que pot precedir el manuscrit, només s’hi han d’inserir les entrades principals. S’evitarà sempre l’ús de sumaris automàtics i d’hipertextos al cos del manuscrit, a les notes a peu de pàgina, a la bibliografia final, a l’índex de fonts i als annexos.
  1. Els treballs enviats seran inèdits i no es podran sotmetre a la consideració d’altres revistes mentre es trobin en procés d’avaluació en el Journal of Human Secuirty and Global Law. S’exigeix ​​als autors l’originalitat dels treballs sotmesos a la publicació. Excepcionalment, i per raons d’interès científic o de divulgació d’aportacions especialment notòries, l’Equip de Redacció podrà decidir la publicació o traducció d’un text ja publicat.
  1. Els autors han d’anonimitzar els manuscrits que enviïn. Per això, hauran de suprimir-hi el nom i cognom, les citacions i referències, els agraïments i la resta d’elements que poguessin permetre la identificació de l’autor/a. La redacció del Journal of Human Secuirty and Global s’assegurarà que els textos compleixen aquesta condició. Si l’article és acceptat per ser publicat, llavors se n’enviarà la versió no anonimitzada a la revista en cas que difereixi de la ja enviada.
  1. Els manuscrits aniran precedits d’una portadella, que es carregarà com a arxiu complementari —independent del manuscrit (vid. supra 3.)—, on s’especificarà la informació següent:
    4.1. Títol, en castellà i en anglès.
    4.2. Nom de l’autor(s) o autora(es). No s’acceptarà la inclusió de nous autors amb posterioritat al primer enviament.
    4.3. Filiació institucional: universitat o centre, departament o unitat, lloc de treball (despatx, organització, etc.), ciutat i país.
    4.4. Adreça de correu electrònic. Tota la correspondència s’enviarà a la mateixa adreça electrònica. En el cas de manuscrits d’autoria múltiple, s’haurà d’especificar la persona que mantindrà la correspondència amb la revista.
    4.5. Breu nota biogràfica (d’un màxim de 60 caràcters), en què s’especifiquin les titulacions més altes obtingudes (i per quina universitat), la posició actual i les principals línies de recerca. El Journal of Human Secuirty and Global podrà publicar aquesta nota biogràfica com a complement de la informació dels articles.
    4.6. Identificació ORCID en cas que se’n disposi.  El Journal of Human Secuirty and Global recomana als autors que es registrin a http://orcid.org/ per obtenir un número d’identificació ORCID.
    4.7. Resum del treball en castellà i en anglès, d’una extensió màxima de 300 caràcters.
    4.8. Paraules clau: s’especificaran 5-10 paraules clau o frases curtes que identifiquin el contingut del treball per incloure-les als repertoris i bases de dades nacionals i internacionals.
  1. Els manuscrits s’enviaran amb el número de pàgina a baix a la dreta.
  1. La revista publica regularment treballs en català, castellà o anglès, però també se n’admeten amb els principals idiomes científics (francès, alemany o italià), sempre que s’acompanyin d’un resum extens en anglès del contingut del treball original. El resum, en aquests casos, no substitueix l’abstract en anglès de la portadella (3.1.4), sinó que s’hi afegeix per facilitar la difusió del treball.
  1. Lletra: Times New Roman, 12 punts.
  1. Títols: el títol de la publicació requereix l’ús de majúscules i minúscules, segons les regles ortogràfiques respectives (català / espanyol / anglès), 18 punts; els subtítols i apartats, 14 punts. Per als subtítols i apartats s’usarà la negreta; s’utilitzarà la numeració àrab a tot el text.
  1. Notes: la tipografia de les notes a peu de pàgina serà la mateixa del text bàsic, en un cos 10 punts i interlineat 1; el text estarà justificat a l’esquerra.
  1. Interlineat: 1
  1. Cursiva: només es farà servir la cursiva per a les expressions o frases en llatí. Les expressions en idioma diferent de l’usat al manuscrit es posaran entre cometes.
  1. Justificació: el text ha d’estar justificat a dreta i esquerra.
  1. Citacions literals: són fragments que s’extreuen d’un text d’un altre autor; aquestes citacions literals, si són breus, es poden inserir al text entre cometes.
  1. Les reproduccions íntegres de textos jurídics o literaris (articles, paràgrafs, etc.) es col·locaran sempre sagnades a l’esquerra a dos espais respecte de l’última línia del text. Aquestes reproduccions no es posen mai entre cometes.
  1. Imatges: s’admet que els autors adjuntin imatges per publicar amb els textos. Les imatges sempre aniran dins del text, al lloc que els correspongui, mai al final. Les imatges no han de contenir trets que ridiculitzin o atemptin contra la dignitat de ningú. Les imatges o gràfics que s’adjuntin a les publicacions han de tenir autorització i s’enviaran en format JPG, PNG o TIFF. S’acompanyaran d’una descripció breu del contingut o de la procedència, si cal.
  1. Taules: es numeraran 1, 2, 3, etc., i sempre s’han de ressenyar en el text. Les taules grans seran més estretes i llargues que amples i curtes, ja que han d’encaixar en l’amplada de la caixa de la revista.
  1. Figures: tota mena d’il·lustracions (gràfics, figures o fotografies) entraran amb el nom de figura. Es numeraran 1, 2, 3, etc., i sempre s’han de ressenyar en el text. Es podran incloure fotografies si són imprescindibles. Si les fotografies són en color, el cost de la seva publicació anirà a càrrec dels autors. La mida màxima de les figures és de 15,5 cm d’amplada per 24 cm d’alçada. S’evitaran les figures tridimensionals. Tant els mapes com els dibuixos han d’incloure l’escala. Els ombreigs preferibles són blanc, negre o trama. S’evitaran els punteigs, ja que no es reprodueixen bé.
  1. Peus de figura i capçaleres de taula: seran clars, concisos i bilingües en la llengua de l’article i en anglès.
    Les grans quantitats de dades o les taules numèriques molt llargues es publicaran com a material suplementari.
  1. Bibliografia: es col·locarà sempre al final del manuscrit per ordre alfabètic. Només s’hi inclouran els treballs que hagin estat citats al text. Totes les referències que disposin de DOI (digital object identifier) ​​ho inclouran al final.
  1. Índex de fonts: quan calgui, per l’extensió del treball, es col·locarà sempre al final. L’índex de fonts és una recopilació ordenada, visualment clara i concisa de les fonts esmentades al treball. Es col·locarà sempre al final, després de la bibliografia.
    20.1. L’índex de fonts es confecciona amb una divisió bàsica:
              20.1.1. Fonts jurídiques
              20.1.2. Altres fonts
    20.2. A l’apartat «Fonts jurídiques» s’estableix una divisió bàsica:
               20.2.1. Legislatives (codis, lleis, ordenances, directives, etc.)
               20.2.2. Jurisprudencials (sentències dels tribunals)
    Dins de les legislatives, les fonts esmentades s’ordenaran per ordre cronològic. Si cal, s’ordenaran d’acord amb el criteri següent: estatals, autonòmiques, locals.
    Pel que fa a les internacionals, s’ordenaran —segons el tipus de fonts emprades en el treball— per: àmbit internacional, UE, per països; aquestes darreres, per ordre alfabètic segons el país.
    Dins de les jurisprudencials, l’ordre també serà sempre cronològic, amb indicació precisa de l’òrgan emissor de la sentència. Si s’hi inclou jurisprudència internacional, s’obrirà la subdivisió oportuna per facilitar al lector la localització de la font.
    20.3. Dins d’altres fonts cal incloure: literàries, documentals, epistolars, memorials, exhortacions, etc. Aquí l’ordre s’estableix conforme al criteri alfabètic.
    20.4. Si es tracta d’un treball de naturalesa purament històrica, l’índex de fonts ha de respectar l’ordre cronològic. Les divisions primàries, a banda de les referides (fonts jurídiques / altres fonts), poden incloure altres divisions de fonts que, per la seva rellevància en el desenvolupament del treball, mereixin esmentar-se en un apartat singular (epigràfiques, papirològiques, arqueològiques, manuscrits, etc.).
  1. Les recensions i notes crítiques de llibres es publicaran amb regularitat. Per fer-ho, l’autor ha d’enviar-ne per correu certificat tres exemplars al cap d’edició.
  1. Els treballs extensos (tesis, treballs de grau, treballs de fi de màster, etc.) que hagin obtingut una qualificació excel·lent —i que no hagin estat objecte de publicació prèviament, tampoc en repositoris— poden enviar-se per ser publicats a la secció Documents. Seran objecte de revisió editorial, com la resta d’originals que s’enviïn.
  1. Extensió dels articles i documents: entre 8.000 i 20.000 paraules com a mínim; les contribucions, cròniques legislatives i comentaris de sentència, entre 5.000 i 8.000 paraules com a mínim; les recensions, un màxim de 4.000 paraules.

Referències bibliogràfiques (format de citació)

La relació de referències bibliogràfiques d’un treball s’establirà i ordenarà alfabèticament per autors i cronològicament per a un mateix autor, afegint les lletres a, b, c... als treballs del mateix any.

En el text, s’indicaran en la forma usual: «...segons Wemmer (1998)...», «...ha estat definit per Robinson i Redford (1991)...», «...les prospeccions realitzades (Begon et al., 1999)...».

Cada treball haurà d’anar acompanyat de les referències bibliogràfiques citades en el text. Les referències han de presentar–se segons els models següents (mètode Harvard).

 Articles de revista:
Conroy, M. J., Noon, B. R., 1996. Mapping of species richness for conservation of biological diversity: conceptual and methodological issues. Ecological Applications, 6: 763–773.

Llibres o altres publicacions no periòdiques: Seber, G. A. F., 1982. The estimation of animal abundance. C. Griffin & Company, London.

Treballs de contribució en llibres:
Macdonald, D. W., Johnson, D. P., 2001. Dispersal in theory and practice: consequences for conservation biology. A: Dispersal: 358–372 (T. J. Clober, E. Danchin, A. A. Dhondt, J. D. Nichols, Eds.). Oxford University Press, Oxford.

Tesis doctorals:
Merilä, J., 1996. Genetic and quantitative trait variation in natural bird populations. Tesi doctoral, Uppsala University.

Treballs en premsa:
només s’han de citar si han estat acceptats per a la publicació: Ripoll, M. (en premsa). The relevance of population studies to conservation biology: a review. Animal Biodiversity and Conservation.

Declaració de privacitat

La utilització del lloc web de la UAB i de qualsevol dels serveis que s'hi incorporen pressuposa la plena acceptació de les condicions que es manifesten en la política de privadesa que s'exposa.

1. Recollida de dades i consentiment per a tractar-les

D’acord amb la Regulació General de Protecció de Dades de la Unió Europea (GDPR), s'informa que les dades personals que se sol·liciten en els nostres formularis o que ens puguin ser facilitades per mitjà de les nostres adreces de correu electrònic, basant-nos amb el consentiment inequívoc, s'inclouran als nostres fitxers de dades personals, la responsable i titular dels quals és la UAB. Així mateix, quan una persona emplena qualsevol dels formularis amb les dades personals que se sol·liciten i n'accepta l'enviament o ens envia un missatge electrònic amb dades personals, autoritza -i ho consent- expressament la UAB a tractar i incorporar als nostres fitxers les dades personals facilitades i totes les dades que es generin en relació amb la seva participació o ús dels diferents productes o serveis que s'ofereixen en aquesta pàgina web, si bé amb caràcter revocable, i sense efectes retroactius, i accepta les condicions del tractament expressades a continuació.

Així mateix, informem que totes les dades seran tractades amb la màxima confidencialitat i d'acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals i que els nostres fitxers estan inscrits legalment en el Registre General de l'Agència Catalana de Protecció de Dades.

La UAB no es responsabilitza del tractament de les dades personals de les pàgines web a què l'usuari pugui accedir per mitjà dels diferents enllaços que conté la nostra pàgina web.

Aquesta pàgina web es regeix per la normativa exclusivament aplicable a l'Estat espanyol, a la qual queden sotmeses les persones, tant nacionals com estrangeres, que utilitzin aquest web.

2. Finalitats del tractament

Les dades que sol·licitem són les adequades, pertinents i estrictament necessàries per a la finalitat amb la qual es recullen, enviament dels butlletins de novetats a través del correo electrònic que ens ha facilitat para contactar d’una forma personalitzada o reconeixe’l en la seva propera visita, mai no seran utilitzades amb una finalitat diferent d'aquesta per a la qual han estat cedides, i en cap cas l'usuari no està obligat a facilitar-nos-les; no obstant això, són absolutament necessàries per a poder portar a terme els serveis que li oferim.

Llevat que específicament s'estableixi el contrari, es considerarà necessari emplenar tots els camps de cada formulari, per a la qual cosa l'usuari haurà d'emplenar els formularis amb dades vertaderes, exactes, completes i actualitzades. L'usuari serà l'únic responsable de qualsevol dany o perjudici, directe i indirecte, que ocasioni a la UAB o a qualsevol tercer per emplenar els formularis amb dades falses, inexactes, incompletes o no actualitzades o amb dades de tercers.

La nostra pàgina web obté les dades personals de l'usuari mitjançant la recepció de diversos formularis i per mitjà del correu electrònic per gestionar la subscripció a la nostre revista, o si escau, per a la seva participació com a autor, corrector o revisor de les mateixes, basant-nos en el consentimient inequívoc.

La UAB es reserva el dret de decidir la incorporació o no incorporació de les dades d'aquestes persones als seus fitxers.

3. Dret d'accés, rectificació i cancel·lació de les dades personals de l'usuari

Els editors de la revista compleixen amb els estàndars industrials de privacitat de dades, de forma específica la disposició de la Regulació General de Protecció de Dades de la Unió Europea (GDPR) per els "drets dels subjectes de les dades" que inclouen (a) notificació d’incompliment; (b) dret d’accés; (c) dret a ser oblidat; (d) portabilitat de dades; i (e) privacitat per disseny. El GDPR també permet el reconeixement de l’"interès públic a la disponibilitat de les dades", que té una especial rellevància per aquelles persones involucrades en mantenir, amb la major integritat possible, el registre públic de publicacions acadèmiques.

L'usuari té dret demanar la baixa de la subscripció,  a accedir a la informació que el concerneix recopilada en els fitxers de la UAB, declarats al Registre de Protecció de Dades de Catalunya, rectificar-la si és errònia, cancel·lar-la o oposar-se al seu tractament, en els termes establerts per la Llei, adreçant-se a sp.revistes.digitals@uab.cat.

La sol·licitud dels drets de cancel·lació de dades per part dels autors, no es farà efectiva en relació als seus articles publicats en la nostra web, sobre la base de la cessió il·limitada de drets de reproducció atorgada pels autors a la UAB.

Considerem que, si no cancel·la les seves dades personals expressament dels nostres fitxers, continua interessat a estar-hi incorporat mentre sigui adequat per a la finalitat amb què es van obtenir i mentre la UAB ho consideri oportú.

4. Seguretat

La UAB, en resposta a la confiança dipositada en nosaltres i tenint en compte la importància en matèria de protecció i confidencialitat que requereixen les dades personals de l'usuari, l'informa que ha adoptat totes les mesures tècniques i organitzatives necessàries per a salvaguardar-ne la seguretat tal com exigeix el Reglament General de Protecció de Dades de la UE (Reglament (UE) 2016/679) (GDPR), normativa vigent que regula el reglament de mitjans de seguretat dels fitxers que continguin dades de caràcter personal.

5. Cessió de dades

L'informem que les seves dades són tractades confidencialment i són utilitzades per a les finalitats indicades, i únicament comunicades en els casos previstos legalment i a les entitats que amb la UAB siguin impulsores de la revista, indicades a la pàgina web, per a la gestió i col·laboració en l'edició de la revista.

Les metadades personals vinculades a la publicació d’un article (nom i cognoms dels autors, filiació professional, número ORCID, pais) són depositats i distribuits, associats amb els de l’article, per l’assignació del DOI a través de Crossreff.

La UAB posa a disposició de l'usuari diferents opcions de recomanació, si bé sota l'exclusiva responsabilitat de l'emissor del missatge, de manera que la UAB queda eximida de qualsevol responsabilitat amb relació a l'enviament de comunicacions comercials no sol·licitades. En cap cas no conservem l'adreça electrònica del destinatari. Així mateix, queda expressament prohibit l'enviament massiu de missatges per part dels usuaris, per mitjà d'aquestes opcions, o el seu tractament comercial.

6. Galetes

Amb aquest avís, la UAB comunica als usuaris que utilitzen galetes (cookies) quan naveguen per les diferents pantalles i pàgines del web. Les galetes utilitzades per la UAB són emmagatzemades al disc dur de l'usuari però no poden llegir les dades contingudes al disc ni els arxius galeta creats per altres proveïdors. La UAB utilitza les galetes amb l'objectiu de reconèixer els usuaris que s'hagin registrat i poder-los oferir més bon servei i més personalitzat (idioma volgut per l'usuari...). Així mateix, són utilitzades per a obtenir informació totalment anònima sobre dades d'accés (data, hora, minut, freqüència, etc.), per a mesurar alguns paràmetres de trànsit en la pròpia pàgina web i calcular el nombre de visites, de manera que la UAB pugui enfocar i ajustar els serveis oferts més efectivament. No obstant això, l'usuari podrà impedir la generació de galetes amb l'opció corresponent que tingui el seu programa navegador. En aquest cas, la pàgina web continuarà essent operativa, però sense els avantatges de la personalització.

7. Comunicacions comercials per correu electrònic

En compliment de l'article 21 de la Llei de serveis de la societat de la informació i comerç electrònic, que prohibeix l'enviament de comunicacions comercials per mitjà del correu electrònic que prèviament no hagin estat autoritzades expressament pels destinataris, l'informem que l'acceptació d'aquestes condicions d'ús i política de confidencialitat, implica la seva autorització expressa per a fer-li enviaments informatius, comercials, publicitaris i promocionals per aquest mitjà a l'adreça facilitada. No obstant això, si no vol rebre les nostres comunicacions comercials per mitjà del correu electrònic, ho pot sol·licitar en l'enviament comercial que vulgui, seguint les instruccions que hi ha a cada enviament.

8. Modificació d'aquesta política de confidencialitat

Aquesta política de confidencialitat ha estat establerta amb data 20/05/2018. La UAB es reserva el dret en el futur de modificar la seva política de protecció de dades d'acord amb el seu criteri o a causa d'un canvi legislatiu, jurisprudencial o en la pràctica empresarial. Si la UAB hi introdueix alguna modificació, el nou text serà publicat en aquesta mateixa pàgina, on l'usuari podrà tenir coneixement de la política de protecció de dades. Sigui com sigui, la relació amb l'usuari es regirà per les normes previstes en el moment precís en què s'accedeix al lloc web i, en conseqüència, és obligatori llegir-les cada vegada que ens faciliti les seves dades per mitjà del nostre web.