Institucions defectives: un protocol per a la república

Autors/ores

  • Jacques Lezra University of California Riverside
  • Paula Cucurella University of California Riverside

Resum

Aquest assaig es pregunta per què el concepte d’institució —omnipresent, fonamental, la marca que distingeix la societat humana d’agrupacions animals no humanes: gossades, matances, ramats, ruscos, exaltacions— és tan difícil de definir; introdueix el concepte d’institucions defectives; ofereix definicions d’institució, defecte i republicanisme en registres filològics, filosòfics, econòmics i sociològics; i emfatitza el problema estructural d’oferir definicions d’aquests termes des de dins d’institucions que requereixen tals definicions, però que també serveixen com a condició de la seva intel·ligibilitat. Partint de la tradició anarcofilosòfica, s’ofereix una alternativa, que és també una alternativa a les figures de govern associades a la concepció liberal de l’Estat: un republicanisme aberrant compost per institucions defectives, travessat per la necessitat de la seva abolició.

Paraules clau

republicanisme, institució, materialisme, abolicionisme, afropessimisme, abolició de la família, abolició de la policia, lògica, filosofia política, democràcia

Biografia de l'autor/a

Jacques Lezra, University of California Riverside

Jacques Lezra és catedràtic d’Anglès i Filologia Hispànica a la Universitat de Califòrnia, Riverside (EUA). Ha publicat República salvaje: De la naturaleza de las cosas (Santiago de Xile: Macul, 2020); De la naturaleza de las cosas de Marx (anglès, 2018; castellà, 2022); Wild Materialism: The Ethic of Terror and the Modern Republic (anglès, 2010; castellà, 2012). El 2016 va publicar «Contra todos los fueros de la muerte»: El suceso cervantino (Buenos Aires). Pròximament apareixerà Defective Institutions: A Protocol for the Republic (Nova York, 2024). És autor, a més de la traducció al castellà, juntament amb Hugo Rodríguez Vecchini, de l’obra de Paul de Man Blindness and Insight (1992) (Visión y ceguera: Ensayos sobre la retórica de la crítica contemporánea, 1991), i a l’anglès del Seminari «L’Un», d’Alain Badiou (Nova York: Colúmbia, 2023). Va col·laborar amb Georgina Dopico en l’edició Sebastián de Covarrubias: Suplemento al «Tesoro de la lengua castellana, o española» (Madrid, 2001).

Publicades

2023-10-26

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.