Estudi de les restes de fauna del jaciment de Forat de Conqueta (Santa Linya, Lleida)

Autors/ores

  • Jorge Martínez-Moreno Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueòlogic de la Prehistòria (CEPAP-UAB), Facultat de Lletres - Edifici B. Universitat Autònoma de Barcelona 08193 Bellaterra (Barcelona).
  • Sofia Samper Carro Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueòlogic de la Prehistòria (CEPAP-UAB), Facultat de Lletres - Edifici B. Universitat Autònoma de Barcelona 08193 Bellaterra (Barcelona).

Resum

El text presenta els resultats de l’estudi de les restes de fauna del jaciment de Forat de Conqueta. El conjunt està integrat per restes d’animals domèstics i abundant microfauna. Les espècies determinades inclouen Canis familiaris, Sus domesticus, Bos taurus i ovicàprids Equus asinus. Al mateix temps s’hi reconeixen diverses espècies silvestres, algunes d’elles utilitzades com a suport per fer estris. Entre els taxons s’han identificat Vulpes vulpes, Sus scropha, Cervus elaphus i Oryctolagus cunniculus. L’estudi d’aquestes restes aporta informació sobre les activitats realitzades pels grups que utilitzen Conqueta durant la prehistòria recent.

Paraules clau

fauna, arqueozoologia, taxonomia, Forat de Conqueta

Publicades

30-09-2009

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.