Entrenament i comparativa de motors de TAE especialitzats en la localització de aplicacions mòbils

María Esperanza Fernández Ruiz, Pilar Sánchez Gijón

Resum

La qualitat de la traducció automàtica estadística (TAE) està estretament relacionada amb les característiques dels corpus utilitzats, com ara el seu volum i la seva homogeneïtat. Aquest article descriu el procés realitzat durant l'entrenament de tres motors de traducció automàtica estadística a partir de diferents combinacions de col·leccions de textos, tots especialitzats en la traducció d'aplicacions mòbils. Es farà una comparació dels tres motors amb l'objectiu de determinar quina composició de corpus és la ideal per entrenar motors especialitzats en la localització d'aplicacions i comprovar com els motors entrenats aborden certs aspectes problemàtics de la traducció d'aplicacions.

Paraules clau

traducció automàtica estadística; localització; aplicacions mòbils; MTradumàtica; corpus

Text complet:

PDF (Español)

Referències

Fernández-Ruiz, M. E. (2019). Entrenamiento y comparativa de motores de TAE especializados en la localización de aplicaciones móviles [Trabajo de fin de máster, supervisado por la Dra. Pilar Sánchez Gijón]. Universitat Autònoma de Barcelona. Bellaterra (Cerdanyola del Vallès).

Fundación Telefónica. (2019). Sociedad Digital en España 2018. Barcelona: Penguin Random House Grupo Editorial.

Martín-Mor, A.; Piqué, R. (2017). MTradumàtica i la formació de traductors en Traducció Automàtica Estadística. Revista Tradumàtica: tecnolgies de la traducció, n. 15, pp. 97-115. .

Simón, E. (2016). A general view of the localization of apps for mobile devices: status, challenges and trends: Formats and customary processes in the translation of iOS and Android apps. Revista Tradumàtica: tecnologies de la traducció, n. 14, pp. 5-15. .

StatCounter. (2019). Mobile Operating System Market Share Worldwide. November 2019.

Tiedemann, J. (2012). Parallel Data, Tools and Interfaces in OPUS. Proceedings of the 8th International Conference on Language Resources and Evaluation (LREC 2012).

Wiśniewski, R.; Tumbleson, C. (2019). Apktool (v2.4.0) [Software].

Mètriques darticles

Carregant mètriques ...

Metrics powered by PLOS ALM
Copyright (c) 2020 María Esperanza Fernández Ruiz
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons