El pensament filosòfic japonès - Sakamoto, Hyakudai (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 1994)
Quina és l'essència de la filosofia japonesa? No podem respondre a aquesta qüestió, perquè tot és importat o imitació. Pero és possible oferir un nucli de trets específics del pensament filosòfic japonès, ja que totes les formes de filosofia estan tretes d'una o altra font o pensador. L'autor ofereix una presentació del “Pensament filosòfic japonès” com una forma específica de pensar de l'Orient, examinant el dos conceptes principals que, segons l'autor, són com les dues bandes del mirall, donant així claredat a l'essència del pensament filosòfic japonès: el d'harmonia i el de auto-nihilització. L'autor espera que hi haurà un pont entre el pensament occidental i oriental a través d'una filosofia japonesa en el futur.