El cinema com a cultura de la teoria o, com situar Nietzsche en la teoria del cinema? - Schlüpmann, Heide (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2002)
L'objectiu d'aquest article és el de mostrar el possible paper dels escrits de Nietzsche a la teoria del cinema. La filosofia de Nietzsche es presenta en el context de la biografia de l'autora, com una experiència personal que, juntament amb el feminisme, influeix en la seva vida i en el seu pensament. En l'article s'exposen la relació entre l'obra de Nietzsche i el naixement del cinema i la utilitat d'aquestes obres per a una teoria contemporània del cinema en el context de la societat actual.