Nietzsche, una passió francesa. Cent anys de recepció de Nietzsche a França - Le Rider, Jacques (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2002)
La història de la recepció de Nietzsche a França va començar ja en vida de l'autor. Encara que en una primera etapa es van subratllar les afinitats electives de Nietzsche amb França i el seu antiprussianisme, després de la Primera Guerra Mundial se'l va llegir com a quinta essència del que és alemany. En la dècada de 1930, però, Bataille i altres autors comencen un altre tipus de lectures, filosòficament més productives, que tindran continuïtat en autors com Foucault o Derrida. L'última generació de filòsofs francesos, com Ferry i Renaut, es declara antinietzscheana, però la història continua oberta.