Causes, lleis naturals i explicacions científiques - H. Flichman, Eduardo (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2005)
El tema de l'explicació científica s'han produït en els últims anys certs acercamientosentre posicions en conflicte, que suggereixen vies promissòries de «negociació» entreideas que fins poc abans apareixien com a incompatibles. Un cas líder en aquest respecte ésla posició de Wesley Salmon, en el sentit d'acceptar com a «complementàries» en lugarde «excloents», d'una banda, a la concepció de l'explicació com unificació i, per la altra, a la concepció mecànic-causal , sostinguda prèviament com a única i excluyentepor el mateix Salmon. Intentaré exposar aquí algunes idees que no pretenen «trencar» el «armistici» a què m'acabo de referir, però sí objectar una part de la concepció mecànic-causal. El meu objecció no pretén desconèixer tal tipus d'explicació, sinó assenyalar dudasacerca d'una part del fonament mecànic-causal, suggerint en el seu lloc un lloc fundadasólo en fets i lleis de la ciència.