Nietzsche i la física contemporània - Galparsoro, José Ignacio (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2007)
L'article intenta mostrar els punts de contacte que es poden establir entre Nietzschey dos importants representants de la física contemporània com Heisenberg i Prigogine. Els tres autors coincideixen a subratllar: a) la continuïtat entre filosofia i física, b) la centralitat de la perspectiva històrica; c) el paper determinant de la subjectivitat ala hora d'intentar donar compte de la naturalesa, id) l'abandonament de l'ideal objectivista i del paradigma de la certesa. A la base d'aquestes coincidències subjau una concepció queencuentra seus arguments més sòlids en la teoria de l'evolució de Darwin: atès que elhombre forma part de la naturalesa, no és legítim abordar l'estudi d'aquesta com si setratara d'un objecte completament aliè a l'home .