Ment, cervell i Déu - Hanson, Rick (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2011)
Amb tota la investigació actual sobre les connexions ment / cervell — el cervell luxuriós o enamorat! El cervell apostant o sentint enveja! Meditant, resant, o tenint una experiència extracorporal! — , És natural plantejar-se les grans preguntes sobre les relacions entre la ment, el cervell i Déu. Per exemple, algunes persones han interpretat els resultats d'investigar els correlats neuronals d'algunes experiències espirituals en el sentit que la mà de Déu està obrant en el cervell. Altres han interpretat aquesta mateixa investigació en el sentit que les experiències espirituals són «només» neuronals, i per tant proves contra l'existència de Déu o altres forces sobrenaturals . Aquests debats són versions actualitzades d'antigues lluites filosòfiques i religioses sobre si Déu i la naturalesa interactuen i de quina manera. Quin és el teu punt de vista intuïtiu, ara mateix? Creus que Déu està involucrat d'alguna manera en els teus pensaments i sentiments? En el teu sentit més íntim de l'ésser?En aquest assaig, explorarem el que la ment, el cervell i Déu puguin ser, com poden interactuar, i el que els estudis sobre la neuropsicologia de les experiències espirituals poden-i no poden-dir-nos.