La construcció de la ment artificial des d'Orient - Vallverdú, Jordi (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2011)
En aquest article analitzarem les possibles semblances i diferències entre els científics que s'ocupen de la IA i la robòtica a Orient i Occident. La primera pregunta que sorgeix és: ¿existeix realment un paradigma propi oriental per la IA i la robòtica? A través de l'anàlisi dels aspectes culturals, filosòfics i tècnics, aquesta investigació mostrarà que no hi ha un veritable model oriental de ment artificial, encara que les seves idees filosòfiques han influït profundament a nivell mundial en aquesta investigació.