La contingència de les teories de causació i explicació: comentaris sobre Paul Humphreys - Reiss, Julian (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2005)
En el seu article «Teories de causació i explicació: necessàriament vertaderes o dominioespecíficas?», Paul Humphreys investiga l'estatus modal de les teories de la causació i l'explicació de Wesley Salmon i intenta mostrar que tot i que les seves teories ulteriors són, si veritables, tot just contingentment veritables, una interpretació més forta esposible i (almenys així ho suggereix) desitjable. En aquest article faig quatre coses. Primer em pregunto per possibles motivacions per buscar una teoria de la causació i de la explicaciónque sigui més fort que merament contingent. Segon, mostro contra-exemples ben coneguts que demostren que la teoria de Salmon no és universalment veritable. Tercer, mostro que encara que és coherent sostenir una teoria domini-específica necessària, argumentés favor d'aquesta teoria violaria del punt de vista empirista global de Salmon. Quart, traç breument una interpretació alternativa de la teoria de Salmon que no vulnera sentiments empiristes.