El sentimentalisme com a falta de sinceritat - Pérez Carreño, Francisca (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2007)
Contra la posició cognitivista, aquest article manté que el sentimentalisme no pot ser definit com algun tipus d'inadequació o desproporció entre el sentiment i l'objecte intencional d'una emoció, ja que no cal que l'objecte d'una emoció estigui justificat racionalment. Es defensa que l'origen d'una emoció sentimental és el desig de sentir profundament o de tenir una vida emocional intensa, que condueix a la fabricació d'emocions. La persona tria objectes que pensa que mereixen determinades emocions i mostra els símptomes que provocarien normalment. Es descriu el sentimentalisme en termes d'expressió insincera, ja que és la persona qui voluntàriament tria l'objecte, en lloc de ser impressionada per ell, el que podria crear l'actitud que es desenvolupés en una emoció genuïna.