Les globalitzacions i els drets - Lucas, Javier de (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2007)
Aquest article proposa la tesi que l'actual procés de globalització és una traïció alviejo ideal il · lustrat d'universalitat dels drets humans, en ser una globalizaciónmeramente econòmica que ha obert una bretxa cada vegada més profunda entre els països ricosy els països pobres. Atès que molts ciutadans dels països pobres intenten salvar esabrecha amb la immigració, l'autor analitza de quina manera reben els països rics a losinmigrantes i la forma en què els neguen drets bàsics. L'autor contraposa a la globalizacióneconómica una globalització de la justícia i els drets, i l'actual model deexclusion i marginació dels immigrants, un model cosmopolita de ciutadania.