La gran incògnita: l’abast, la distribució i la tendència de la pobresa global - Pogge; Reddy, Thomas; Sanjay G. (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2008)
Aquest article defensa que les estimacions de l’abast, la distribució i la tendència de lapobresa global de renda proporcionades en els World Development Reports del Banc Mundialreferents als anys 1990 i 2000-2001 no són ni significatives ni fiables. En primer lloc,el llindar internacional de pobresa utilitzat pel Banc és arbitrari, i no està relacionat amb capconcepció clara de la pobresa. En segon lloc, empra una mesura enganyosa i inexacta de«l’equivalència» del poder adquisitiu, que, per tant, impossibilita comparacions internacionalsi intertemporals de la pobresa de renda. I, en tercer lloc, extrapola incorrectamentdes de dades limitades, amb la qual cosa genera una aparença de precisió que emmascara ungrau d’error probablement molt alt en les estimacions que realitza. La distorsió sistemàticaintroduïda per aquests tres defectes condueix a una greu subestimació de l’abast de lapobresa global de renda i a la inferència incorrecta que aquesta està disminuint. Els autorsconclouen l’article reivindicant que és factible i necessària una nova metodologia per al’avaluació de la pobresa global.