Un regne d’aquest món: les aportacions en ètica de Ferrater Mora - Horta, Óscar (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2010)
El punt de vista de Ferrater Mora en filosofia moral va ser d'una notable originalitat , anticipant en determinats aspectes posicions desenvolupades per altres teòrics en dècades posteriors . En metaètica Ferrater es va oposar al realisme moral , així com a la idea que hi ha imperatius categòrics , defensant un enfocament internista de les raons i relativista . En ètica normativa proposar un sistema de conviccions no identificable amb cap de les teories normatives acceptades de forma estesa en l'actualitat , i va intentar conciliar certes facetes dels enfocaments contractualistes i conseqüencialistes . Finalment , va dignificar l'ètica aplicada al món de parla hispana , adoptant en aquest camp posicions notablement compromeses en un context que en el seu moment resultava molt poc propici per a això. El punt més representatiu en el que això va ser així el va constituir la seva defensa de la consideració moral dels animals , rebutjant els plantejaments especistes antropocèntrics .