La llibertat d’elegir o la tirania de la millora - Feito, Lydia (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2024)
Els intents de millorar l'ésser humà parteixen de la suposició que és possible aconseguir una cosa més perfecta que el que som actualment. No obstant això, no en tots els casos es planteja quin és l'objectiu últim al qual tendeixen les accions de millora. Si el que es produeix no és l'assoliment d'un rang òptim, sinó un procés il·limitat de millora contínua, s'obre un interrogant sobre com s'altera la identitat dels individus, quines conseqüències tindria aquest procés de reconstrucció i què significa parlar de l'ésser humà quan les característiques que el defineixen es poden alterar a voluntat. Igualment, cal preguntar-se quin és l'espai de llibertat d'elecció que queda als individus, com es veu compromesa l'autonomia dels progenitors en les decisions sobre els seus fills i en quina mesura la millora es converteix en una exigència que obliga a realitzar modificacions per aconseguir una humanitat millor.