Esdeveniment i crisi contemporània: un acostament a partir de la filosofia de Slavoj Žižek - Cañaveral-Londoño, Diana-Carolina; Osorio, Francisco; Rengifo-Castañeda, Carlos-Adolfo (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2023)
Aquest article pretén explicar com el pensament de Slavoj Žižek possibilita la diagnosi, la comprensió i la interpretació de noves o diverses formes de confrontació d’algunes de les crisis més importants d’aquest temps, per a la qual cosa aquesta recerca va partir de l’estudi del concepte de crisi en el pensament del filòsof eslovè i de la descripció breu d’alguns fets que podrien considerar-se crítics o vertaderes crisis d’aquest temps. Posteriorment es va fer una anàlisi de la teoria de l’esdeveniment desenvolupada per Žižek en diverses obres seves, per acabar amb algunes recomanacions i reflexions entorn de la forma en què el pensament d’aquest autor possibilita tant una nova comprensió de les crisis, com la construcció d’alternatives i focus d’atenció que constitueixin, en si mateixos, noves formes de confrontació. El mètode emprat per fer l’abordatge proposat va ser l’hermenèutic, l’instrument va ser l’estudi bibliogràfic i la tècnica d’anàlisi d’informació va ser l’anàlisi del discurs.