Els límits modalment vagues de la simplicitat mereològica - Núñez Erices, Gonzalo Germán (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2021)
Un objecte simple és un àtom mereològic, és a dir, un objecte sense parts. Markosian (1998) postula el que ell anomena the simple question: sota quines circumstàncies és veritable per a un objecte que no posseeixi parts? Aquest article analitza, primer, les respostes a aquesta pregunta i, segon, la tesi del nihilisme mereològic sobre composició material. Segons aquesta darrera, al món només existeixen objectes simples que mai no componen res. Aquesta tesi evita la vaguetat composicional en no existir límits espacials indeterminats per a un objecte sense parts, però no elimina, considerant els descobriments de la física quàntica, la vaguetat modal en la seva localització.