La historicitat com a fonament de l’acció radical: «ser-hi» i «poder-ser» en el primer Marcuse - Conti, Romina (Enrahonar. An international journal of theoretical and practical reason, 2019)
La idea que proposem en aquest treball és que l’interès per l’acció revolucionària radical és el que vertebra tota la producció de Marcuse i que és aquest interès, que emergeix en la seva primera etapa de producció, el que habilita les propostes interpretatives, els encreuaments teòrics i les definicions de conceptes clau que permeten comprendre el desenvolupament posterior de la seva teoria sòcio-estètico-política.