La síndrome del llapis vermell

Luigi Muzii

Resum

Aquest article és una revisió dels estàndards de qualitat en traducció i una proposta per a la formació dels estudiants des d'una perspectiva històrica. Les opinions i suggeriments en aquest article no són els resultats de qualsevol investigació empírica i només provenen de l'àmplia experiència de treball de l'autor com a professional i professor universitari..

Paraules clau

qualitat, gestió de qualitat, qualitat de la traducció, estàndards de qualitat en traducció, llistes de comprovació, KPI

Text complet:

PDF (English)

Referències

ASTM International (2014). F 2575 – 14 Standard Guide for Quality Assurance in Translation

Baker, M. (1998). “Quality of translation”, Encyclopedia of Translation Studies. Routledge

Carnegie Mellon University Software Engineering Institute (2010). CMMI for Services. Version 1.3.

Drucker, P. (1993). Innovation and Entrepreneurship. Collins

Drugan, J. (2013). Quality in Professional Translation. Bloomsbury Academic. 2013

Edwards Deming, W. (1964). Statistical Adjustment of Data. Dover

European Committee for Standardization (2006). EN 15038:2006 Translation services – Service requirements

Gawande, A. (2009). The Checklist Manifesto. Metropolitan Books

House, J. (1997). Translation quality assessment: A model revisited. Gunter Narr

Hubbard, D. W. (2014). How to Measure Anything. Wiley

International Organization for Standardization (2005). ISO 9000:2005 Quality management systems - Fundamentals and vocabulary

International Organization for Standardization (2012). ISO/TS 11669:2012 Translation projects — General guidance

International Organization for Standardization (2014). ISO/FDIS 17100 Translation Services — Requirements for translation services (draft for publishing)

Juran, J. M. (2004). Architect of Quality: The Autobiography of Dr. Joseph M. Juran. McGrawHill

Mossop, B. (2007). Editing and Revising for Translators (Translation Practices Explained). St. Jerome Publishing

Copyright (c) 2014 Luigi Muzii
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons